У нашем граду ове недеље, од 3. до 7. октобра 2016. године, одржава се конференција „Међународна искуства, примери добре праксе у раду са децом и младима са тешким искуствима и понашања“.

Ову међународну стручну размену организује холандска организација Kinder perspectief, у партнерству са Прихватилиштем за жртве породичног насиља и Домом за децу Споменак у оквиру реализације пројекта Академија.

Kонференцијa за штампу уочи почетка активности, одржана je у понедељак 03. октобра 2016. године у сали на IX спрату у Градској управи града Панчева. На конференцији су говорили члан Градског већа задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике Миленко Чучковић, представница Kinder perspectief и координаторка пројекта Дијана Јанковић, директорка Дома за децу Споменак Тања Лукић и руководитељка Прихватилишта за жене и децу жртве породичног насиља Јасна Вујичић.

Члан Градског већа истакао је као битан корак у смањењу насиља према деци и женама то што је пре неколико дана наша земља потписала уговор са УН који се односи на борбу против насиља у породици.

Према речима Дијане Јанковић, у наредних неколико дана чланови организације Kinder perspectief покушаће да пренесу и размене знања и искуства са стручним лицима из установа социјалне заштите у Панчеву.

О значају догађаја за локалну заједницу и о важности размене искуства у циљу јачања професионалних капацитета радника и развоја Стратегије социјалне заштите у граду Панчеву говорила је Тања Лукић, док је Јасна Вујичић навела да ће се на радионицама учити о томе како се опходити са агресијом код младих и одраслих, разговарати са децом о тешким темама и проблемима, као и да ће бити речи о сарадњи у организацији, како би се заједнички решили проблеми.

Радионице ће се одвијати у Прихватилишту за жене и децу жртве породичног насиља у Сигурној кући Панчево и у Дому за децу без родитељског старања „Споменак“.

img_3948