Обавештавамо све заинтересоване да је у петак, 29. јануара 2016. године, објављен Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијског садржаја из области јавног информисања, на који се можете пријавити до 18. фебруара 2016. године.

У складу са Законом о јавном информисању и медијима, Акционим планом града Панчева за развој јавног информисања за период 2015-2017. године и Одлуке о буџету града Панчева за 2016. годину, Градоначелник града Панчева, расписује Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2016. години. Конкурс ће бити отворен 20 дана од дана објављивања на интернет презентацији града Панчева и у недељном листу „Панчевац“, тј. до 18. фебруара 2016. године.

Према Одлуци о буџету града Панчева за 2016. годину, средства у износу од 33.300.000 динара, намењена су за Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2016. години.

Намена конкурса је суфинансирање производње медијских садржаја из области јавног информисања, који доприносе истинитом, непристрасном, правовременом и потпуном информисању свих грађана града Панчева; заштити и развоју људских права и демократије; унапређивању правне и социјалне државе; слободном развоју личности и заштити деце и младих; развоју културног и уметничког стваралаштва; развоју образовања, укључујући и медијску писменост као део образовног система; развоју науке, спорта и физичке културе; заштити животне средине и здравља људи; и осталих медијских садржаја који доприносе задовољавању потреба грађана за информацијама и садржајима из свих области живота, без дискриминације.

На Конкурсу може учествовати:

1. Издавач медија чији је медиј уписан у Регистар медија, односно Регистар јавних гласила у Агенцији за привредне регистре и

2. Правно лице, односно предузетник који се бави производњом медијских садржаја и који приложи доказ да ће суфинансиран медијски садржај бити реализован путем медија.

О осталим детаљима конкурса, о критеријумима и условима учешћа, неопходној документацији и начину пријављивања, информишите се на овом  ЛИНКУ.

 

akcioni_plan_informisanje