Одборници Скупштине града Панчева су на 33. седници једногласно усвојили Предлог о буџету града Панчева за 2024. годину. Александар Стевановић, градоначелник Панчева рекао је том приликом да је предложени буџет на високом нивоу и да представља буџет континуитета. Буџетом од  8.100.000.000 динара, биће настављене капиталне инвестиције на територији града Панчева, попут изградње два нова вртића, реконструкције Улице Димитрија Туцовића, као и израда канализационе мреже у свим насељеним местима.

 „Када смо планирали буџет, планирали смо га као и сваки у последње 4 године, а могу да кажем и протеклих 10 година, а то је буџет планиран у разговору са суграђанкама и суграђанима, да саслушамо њихове идеје и предлоге и сагледамо шта је реално из финансијиских и других аспеката спровести. Од укупног буџета издвојено је око 1.8 милијарди динара за капиталне инвестиције. Неке од њих су већ започете у овој години, а биће веома видљиве у 2024. години. Највећа инвестиција која нас очекује је дуго најављивана реконструкција Улице Димитрија Туцовића, која ће коштати око 4 милиона евра, односно око 450 милиона динара са све укупном инсталацијом, која ће бити замењена. Након реконструкције Улица Димитрија Туцовића ће попут Улице цара Лазара, а можда чак и лепша. Настављамо и реконструкцију Улице Михаила Обреновића на Тесли. Прву фазу смо урадили током ове године, другу фазу настављамо да радимо током следеће и сигуран сам да ћемо успети да је урадимо током једне календарске године. Она је од великог значаја за функционисање нашег града. Такође, веома битна ствар коју морам одавде да најавим је веома важно за насељена места на територији града Панчева, а то је изградња мреже фекалне канализације. То је пројекат који ће бити најкапиталнији у новијој историји града Панчева, а када то кажем, мислим од Другог светског рата“, рекао је Александар Стевановић, градоначелник Панчева.

Буџетом за 2024. годину је планирана и изградња два нова вртића у Панчеву, један ће бити изграђен у МЗ Младост, на Новој Миси поред школе, а други на Стрелишту, такође поред школе. Обезбеђивањем још 400 места за најмлађе Панчевце смањи ће се и листа чекања.

„Још једна од изузетног значаја инвестиција за град Панчево је и реконструкција Зелене пијаце. Планирали смо 20 милиона динара за израду пројектно-техничке документације за озбиљну реконструкцију, чак ћу рећи, изградњу нове пијаце ту где је постојећа Зелена пијаца на територији града Панчева. Панчевке и Панчевци заслужују да се ради пијаца и мислим да је дошло време, после свега што смо урадили претходних година, да средимо и нашу Зелену пијацу и са поносом смо ставили овај новац у буџет. Убрзо ћемо кренути са пројектовањем, а надам се да ћемо брзо добити и грађевинску дозволу и да ћемо у једном од наредних ребаланса буџета током 2024. године определити средства и кренути у радове да реконструишемо, односно изградимо објекат Зелене пијаце у Панчеву“, најавио је градоначелник Стевановић и додао да ће бити настављена изградња капела у Иванову и у  Долову, као и да ће на иницијативу мештана  Банатског Новог Села бити постављен семафора на магистралном путу како би се повећао ниво безбедности за све учеснике у саобраћају.

Усвојен је Предлог одлуке да се и у наредној години обавља превоз железницом, тј. Панвозом, као и измене и допуне програма  пословања  јавних предузећа.

„Од 1. јануара нас очекује и повећање плата у јавном сектору, а то се највише односи на оне са минималном зарадом у јавном сектору, повећање њихових зарада биће у висини од 17.8%. Има ту и других запослених којима расту зараде, свим осталима у јавном сектору зараде расту за 10%, што показује стабилност, нашег буџета, града и републике“, навео је Стевановић и објаснио да ће запослени у јавно комуналним предузећима чији је Град оснивач добити  једнократну  помоћи.

На данашњој 33. седници Скупштине града Панчева усвојен је дневни ред са укупно 70 тачака.