У четвртак, 07. јула 2016. године у холу Градске управе града Панчева, отворена је изложба и одржана презентација мастер радова студената мастер студија на Архитектонском факултету Универзитета у Београду, а у оквиру сарадње града Панчева и Архитектонског факултета.

Основна тема радова 27 студената студијског програма Интегрални урбанизам била је „Инструменти управљања интегралним урбаним развојем“, полигон за израду пројеката територија града Панчева, док је развојни оквир и полазна тачка била „Стратегија развоја града Панчева за период 2014-2020. године“.

Присутнима се обратио градоначелник Панчева Саша Павлов, који је рекао да је у марту присуствовао презентацији мастер теза и изразио задовољство што и тада и сада имамо прилику да сазнамо како Панчево види неко ко не живи у њему и да видимо и чујемо конструктивне, оствариве и актуелне идеје и решења из разних области, не само из архитектуре.

Он је честитао студентима на завршетку мастер студија, захвалио се професорима, студентима и свима који су били укљуени у сарадњу и пожелео студентима да се професионално остваре у својој земљи или иностранству.

Доцент на Архитектонском факултету и једна од менторки на мастер програму Данијела Миловановић Родић говорила је о програму и о раду са студентима, док је професорка на Архитектонском факултету Ратка Чолић представила предлоге пројектата, тј. публикације које су студенти сачинили.

Потом су студенти презентовали своје мастер радове, које су одбранили на факултету у уторак, 5. јула.

Градоначелник је изјавио:

Покушаћемо да у наредном периоду организујемо да сваки аутор презентује свој рад, а затим у складу са Стратегијом града која је била укључена у пројекте, узмемо у обзир приоритете везане за актуелне процесе.

Доцент Данијела Миловановић Родић рекла је:

То је начин да наше студенте упутимо у стање ствари на терену и да генеришу решења за реалне животне проблеме и буду упознати са могућностима и ограничењима са којима се урбанисти сусрећу у садашњем раду.

Изложа мастер радова биће отворена до 15. јула 2016. године.