Маја Витман, менаџерка Града Панчева обишла је насеље Стрелиште где се изводе завршни радови обележавања хоризонталне сигнализације улице Иве Андрића и дела улице Стевана Сремца.

„Након изградње недостајуће атмосферске канализације у ове две улице, којом смо решили велики проблем суграђанима, приступили смо рехабилитацији поменутих улица, решили тротоаре, девастирани коловоз и уредили паркинг места. Насеље се ширило деценијама у назад, али инфраструктура није пратила потребе грађана, па се вода, услед великих, па и мањих падавина скупљала и није имала куда да отиче. У одређеним деловима улица, веће и мање површине колавоза су биле под водом, тротоара готово да није ни било, као ни ефекта крпљења исхабаног асфалта. Прошле године је изведена кишна канализација у укупној дужини 501 м и то 271 м у улици Иве Андрића и 230 м у Стевана Сремца. Грађевинске радове након завршене изградње атмосферске канализације смо почели пре два и по месеца и успешно завршили, уз одличну комуникацију са становницима ових улица. Трудили смо се да помогнемо и решимо све што је било реално на обострано задовољство. Улица Иве Андрића је добила нову саобраћајницу у дужини од 272 метара и ширине за двосмерни саобраћај од 5,5 метара и урађен је и тротоар, а у улици Стевана Сремца нова саобраћајница је дужине 258 метара и ширине 5,5 метара са укупно укупно 78 нових паркинг места“ рекла је Маја Витман том приликом.

У насељу Стрелиште план је и да се комплетно среди коловоз у улици Боре Станковића и ураде тротоари у улици Радивоја Кораћа, као и да се поставе два нова дечја игралишта.

„Стратешким планирањем Града Панчева у сарадњи са градоначелником плански, из буџета опредељујемо средства и решавамо један по један проблем. Према препоруци Града, ЈКП „Водовод и канализација“ је урадило неопходну техничку документацију за изградњу недостајуће мреже након чега је атмосферска канализација изграђена. Овим улагањима решени су вишедеценијски проблеми овог дела града који су прилично мучили наше суграђане. Пројекте имамо и за наставак изградње атмосферске канализације, од завршеног дела Стевана Сремца, преко Цвијићеве, како би атмосферску мрежу повезали на кишни колектор у улици Вељка Влаховића. Насеље Стрелиште нам је од великог значаја, јер овде живи преко 13000 суграђанки и суграђана, а због деце имамо и два вртића, као и највећу основну школу на територији Јужног Баната. Имајући у виду сада већ и старост насеља, готово не улагања од осамдесетих година и истрошеност постојећих капацитета у сарадњи са Месном заједницом „Стрелиште“ и у разговору са грађанима, опредељена су средства у циљу даље реализације радова на побољшању квалитета живота“ истакла је менаџерка Града Панчева и захвалила се свим грађанима на стрпљену и подршци, али и свим сарадницима који дају свој велики допринос.

Опредељена су средства и за даљу реализацију радова у овом несљеу, а у току је реконструкција улица Душана Петровића Шанета и Прешернове, уз изградњоу црпне станице ка улици Јоакима Вујића.