Александар Стевановић, градоначелник Панчева је положио венац не спомен плочу, поводом обележавања годишњице страдања радника током бомбардовања Рафинерије нафте Панчево 1999. године. Полагање венаца одржано је у кругу фабрике уз присуство представника руководства, Синдиката РНП, чланова породице и радника.

„Пре 24 године Панчево је гађано 24 пута, скоро свакодневно Панчево и околина били су мета НАТО бомбардера. У зору, тог 4. априла 1999. године бомбе су пале на погон „Енергана“ у Рафинерији нафте Панчево и том приликом су погинули радници ове фабрике – Дејан Бојковић, Душко Богосављев и Мирко Дмитровић. Фабрика је претрпела велике губитке и штету, поправило се и надокнадило, али губитак наших суграђана је ненадокнадив. Са тугом и болом се сећамо свих жртава НАТО бомбардовања, чувајући успомену на наше хероје. Град Панчево своје хероје не заборавља и зато данас јесмо овде, као и сваке године, како бисмо одали почаст погинулим радницима, исказујући њима захвалност, уз саосећање и подршку њиховим породицама“ рекао је Александар Стревановић.

Током 78 дана НАТО бомбардовања 1999. године Панчево и околина били су мета НАТО ваздушних напада свакодневно. Поред Рафинерији нафте Панчево гађане су и Петрохемија, Азотара, фабрика авиона Утва, војна база у околини Качарева и Касарна 5000.