Градоначелник Панчева Александар Стевановић организовао је данас пријем у Градској управи у част ученика који су освојили медаље на међународним такмичењима – „Школаријади“ и „Спортским играма младих“. Поред градоначелника, присуствовали су и Слободан Битевић, председник Спортског савеза Панчева и секретар Дејан Перић, председник Савеза за школски спорт Душан Лукић и секретар Јелена Ђорђевић.

Они су заједно са представницима Спортског савеза Панчева представили своје резултате и утиске са такмичења и разговарали са градоначелником.

Наши основци представљали су Републику Србију и град Панчево на школским такмичењима највишег нивоа и том приликом остварили запажене резултате. На међународном такмичењу „Спортске игре младих“, које је одржано у Сплиту 18. августа 2021. године освојене су две златне медаље: Мина Капор у тенису и Марко Милановић у шаху.

На „Школаријади“, светском школском првенству које је одржано у периоду од 12. до 19. октобра 2021. године у Београду освојено је укупно шест медаља: сребрне медаље у рвању освојили су Милица Секуловић и Огњен Тодосијевић, а бронзане Наталија Обрадинов и Стефан Тодосијевић. Алекса Ђуровић освојио је бронзу у џудоу, а Сара Жунић сребрну медаљу у каратеу.

Градоначелник је овом приликом истакао:

– Изузетно ми је задовољство да смо данас организовали овај пријем у Градској кући у част ученика који су освојили медаље на међународним такмичењима – „Школаријади“ и „Спортским играма младих“. Искористили смо ову прилику да поразговарамо са њима и да покажемо да изузетно ценимо њихов рад и резултате, а они су нам пренели своје утиске. Овде данас имамо 8 ученика, освајача медаља. Панчево је одувек био и биће град спорта, а школски спорт је од непроцењиве важности за нашу децу, њихов правилан и здрав раст и напредовање у сваком смислу. Локална самоуправа наставиће да издваја средства за спорт у свим сегментима, а ова дивна деца су доказ да је то прави пут.