Град Панчево је наставио традицију организовања пријема за породице у којима су рођене тројке. На пријему су их дочекали Драгана Купрешанин, заменица градоначелника Панчева И Миленко Чучковић, члан Градског већаграда Панчева задуђен за рад, запошљавање и социјална питања.

„Успели смо да обезбедимо да наше породице са тројкама и четворкама ову накнаду да примају сваке календарске године до навршене 18. године живота. Посебно смо поносни на то што смо успели да обезбедимо да наше тројке остваре право на бесплатне уџбенике и школски прибор, од обавезног припремног предшколског програма до завршеног редовног средњег образовања“, рекла је заменица градоначелника Панчева Купрешанин.

На основу одлуке Града Панчева о финансијској подршци породицама са децом, све мајке које су родиле тројке и четворке добијају једнократну новчану помоћ одмах након њиховог рођења у износу од две просечне плате по детету. Сваке године породице са тројкама добијају две просечне плате по детету до пунолетства, као и бесплатне уџбенике и прибор, а Град је за ту намену ове године издвојио три и по милиона динара.

У 2023. години постоји седам породица са тројкама на територији града Панчева, а то су породице Живковић, Васовић, Ђокић-Радошевић, Жарков, Арамбашић и Лазаревић из Панчева и Јездимировић из Омољице.