Александар Стевановић, градоначелник Панчева је угостио Душана Младеновића, ученика IV разреда Гимназије „Урош Предић“ и истакнутог полазника Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин“ Панчево који ће представљати нашу земљу на Међународном такмичењу младих истраживача у истраживачким радовима у области друштвених наука у Индонезији. Састанку су присуствовали и мр Татјана Божић, члан Градског већа Града Панчева задужена за образовање, Зорица Помар директор Гимназије „Урош Предић“, др Драгољуб Цуцић, руководилац Регионални центар за таленте „Михајло Пупин“ Панчево, као би се договорили о финансијској подршци и обезбеђивању средстава за Душанов пут, јер ће на Балију, као члан репрезентације, представљати Србију у области историје.

„Град Панчево ће увек, као и до сада подржавати и наградити младе, вредне, талентоване људе. Велико ми је задовољство што ће се наш град на овакав начин промовисати и изван граница Републике Србије. Обезбедили смо средства за нашег представника у репрезентацији, који ће достојанствено и са поносом представљати и Панчево и Србију, на једином Међународном такмичењу младих истраживача које обухвата и област историје. Подржавајући наше представнике на разним такмичењима ван граница наше земље, представљамо богатство наше историје и културе широм света. Млади људи представљају стуб сваког друштва, зато и улажемо у образовање, а када томе додамо и њихове успехе, сасвим сам сигуран да нас уз њих чека лепа будућност“, рекао је градоначелник Стевановић и пожелео Душану срећу на предстојећем такмичењу.

Међународно такмичење младих истраживача у истраживачким радовима у области друштвених наука ће бити одржано од 27. августа до 31. августа 2024. године на Балију. Овогодишња истраживачка тема коју ће Душана Младеновића представити у Индонезији носи наслов „Политичке прилике у Панчеву за време Слободана Милошевића од 1989. до 2000. године“.

Полазници Групе за историју Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин“ Панчево, под менторством Николе Конеског, у претходним годинама су на овом такмичењу имали одличне резултате, Добрица Банковић је прошле године освојио бронзану медаљу, а Стефан Илић и Зорана Трипковић сребрну 2022. године.