U čast dobitnika Diplome „Vuk Karadžić“ i Pohvale „Učenik generacije“ u srednjim školama u školskoj 2018-2019. godini, Grad Pančevo je i ove godine u utorak, 25. juna organizovao svečanost u koncernoj sali Muzičke škole „Jovan Bandur“, čiji su učenici i nastavnici obogatili događaj izvanrednim muzičkim program.

I ove školske godine, jedan broj učenika iz naših deset škola, koje realizuju program srednjeg obrazovanja i vaspitanja ostvarilo je izuzetne rezultate, a to su: dobitnici Diplome „Vuk Karadžić“ i Pohvale „Učenik generacije“.

Grad Pančevo je nastavio dugogodišnju tradiciju novčanog nagrađivanja najboljih maturanata srednjih škola.

Najbolje i najvrednije učenike i učenice pozdravila je članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, mr Tatjana Božić i uručila im nagrade u ime lokalne samouprave.

Ove godine iz budžeta grada izdvojena su sredstva u ukupnom iznosu od 624.000,oo dinara za dobitnike Diplome „Vuk Karadžić“ i Priznanja „Učenik generacije“.
Pojedinačni novčani iznos za nagrađene maturante iznosi 12.000,oo dinara.

Ove godine Grad Pančevo je takođe izdvojio i oko 80.000,oo dinara za kupovinu knjiga za nagrađene maturante. Poklon-knjige maturantima su podeljene na završnim svečanostima u njihovim školama.

41 maturant tj. maturantkinja srednjih škola steklo je diplomu „Vuk Karadžić“, 5 maturanata su nosioci oba priznanja, dok je pohvalu „Učenik generacije“ dobilo 6 maturanata, tako da ukupno imamo 52 nagrađena učenika.

Nagrađeni maturanti su učenici sledećih srednjih škola:

1. Gimnazije „Uroš Predić“ – 23 nagrađena
2. Medicinske škole „Stevica Jovanović“ – 6
3. Ekonomsko -trgovinske škole „Paja Marganović“ – 7
4. Elektrotehničke škole „Nikola Tesla – 6
5. Tehničke škole „23. maj“ – 2
6. Mašinske škole“Pančevo“ Pančevo – 3
7. Poljoprivredne škole „Josif Pančić“ – 1
8. Muzičke škole „Jovan Bandur“ – 2
9. Baletska škola „Dimitrije Parlić“ – 1
10.Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Mara Mandić“ – 1