Grad Pančevo će i ove godine obradovati svoje najmlađe sugrađane, decu uzrasta do 10 godina novogodišnjim paketićima.

Marija Jević, član Gradskog veća grada Pančeva, zadužena za kulturu i omladinu najavila je da preuzimanje vaučera za novogodišnje paketiće počinje u ponedeljak, 4. decembra 2023. godine.

„Ovo je već postala tradicija u našem gradu i na ovaj način negujemo inicijativu solidarnosti i pokazujemo da brinemo o našim sugrađanima i da stvaramo jedan duh zajedništva. Grad Pančevo poklanja i ove godine mališanima do 10 godina novogodišnje paketiće. Decu možete prijaviti za paketić od ponedeljka, 4. decembra do petka, 22. decembra, u Uslužnom centru Gradske uprave (Trg kralja Petra I br. 2-4, Pančevo), svakog radnog dana od 8 do 15 časova. Potrebno je poneti detetov izvod iz Matične knjige rođenih na uvid, a osoba koja prijavljuje dete mora imati važeću ličnu kartu“, objasnila je Marija Jević.

Podela paketića sa pratećim programom za decu pod nazivom „Pančevačka novogodišnja čarolija“ biće održana 28. decembra na platou ispred Gradske uprave.

„Pozivamo roditelje da prijave decu za novogodišnje paketiće i dovedu ih na druženje sa Deda Mrazom i animatorima, uz bogat kulturno-umetnički program sa lepim iznenađenjima. U četvrtak, 28. decembra program će trajati od 13 do 15 časova, a preuzimanje paketića tog dana je od 12 do 17 časova. Za sve one koji nisu u prilici taj dan da dođu, preuzimanje paketića će bi moguće u petak, 29. decembra u Uslužnom centru Gradske uprave od 8 do 13 časova, kao i od 3. do 5. januara 2024. godine od 8 do 14 časova“ rekla je Marija Jević.

Novina je da će ove godine program trajati dva dana. U petak, 29. decembra takođe na platou ispred Gradske uprave imaćemo i novogodišnju predstavu „Tajanstveni Deda Mraz“.