Град Панчево ће и ове године обрадовати своје најмлађе суграђане, децу узраста до 10 година новогодишњим пакетићима.

Марија Јевић, члан Градског већа града Панчева, задужена за културу и омладину најавила је да преузимање ваучера за новогодишње пакетиће почиње у понедељак, 4. децембра 2023. године.

„Ово је већ постала традиција у нашем граду и на овај начин негујемо иницијативу солидарности и показујемо да бринемо о нашим суграђанима и да стварамо један дух заједништва. Град Панчево поклања и ове године малишанима до 10 година новогодишње пакетиће. Децу можете пријавити за пакетић од понедељка, 4. децембра до петка, 22. децембра, у Услужном центру Градске управе (Трг краља Петра I бр. 2-4, Панчево), сваког радног дана од 8 до 15 часова. Потребно је понети дететов извод из Матичне књиге рођених на увид, а особа која пријављује дете мора имати важећу личну карту“, објаснила је Марија Јевић.

Подела пакетића са пратећим програмом за децу под називом „Панчевачка новогодишња чаролија“ биће одржана 28. децембра на платоу испред Градске управе.

„Позивамо родитеље да пријаве децу за новогодишње пакетиће и доведу их на дружење са Деда Мразом и аниматорима, уз богат културно-уметнички програм са лепим изненађењима. У четвртак, 28. децембра програм ће трајати од 13 до 15 часова, а преузимање пакетића тог дана је од 12 до 17 часова. За све оне који нису у прилици тај дан да дођу, преузимање пакетића ће би могуће у петак, 29. децембра у Услужном центру Градске управе од 8 до 13 часова, као и од 3. до 5. јануара 2024. године од 8 до 14 часова“ рекла је Марија Јевић.

Новина је да ће ове године програм трајати два дана. У петак, 29. децембра такође на платоу испред Градске управе имаћемо и новогодишњу представу „Тајанствени Деда Мраз“.