Фотонапонски панел који је Градска управа града Панчева уступила на коришћење Машинској школи “Панчево”, донација je Провинције Равена у оквиру Програма SEENET из 2013. године, када је град Панчево добио и “Острво за одрживи саобраћај”, 3 аутомобила на електрични погон, као и 3 бицикла.

Током данашње посете Машинској школи, чланица Градског већа задужена за заштиту животне средине Катарина Бањаи истакла је:

“Овај фотонапоски панел је показног карактера и на овај начин ученици школе ће обогатити и унапредити своје практично знање и проширити своју еколошку свест о значају очувања животне средине. С обзиром на то да Машинска школа Панчево у континуитету реализује занимљиве пројекте из области енергетске ефикасности, мислим да је уступање наведеног панела значајан и оправдан потез за додатну едукацију у овој школи.”

Иначе, одлуку о уступање на коришћење панела, а на основу упућене молбе директора Машинске школе Милорада Илића, донела је Скупштина града Панчева на седници одржаној 19. маја 2017. године.