У оквиру пројекта “Смањи гас“, у четвртак 2. фебруара 2017. године Великој сали Градске управе одржано је едукативно предавање за ученике Гимназије, Машинске, Економско-трговинске и Техничке школе. О негативном утицају алкохола и психоактивних супстанци међу младим возачима, говорили су др Младен Добрић, професор Факултета за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду и Дејан Радивојев, стручни сарадник из клуба Petro Max.

Након предавања у сали, ученици су испред зграде Градске управе имали прилике да учествују у симулацији дејства алкохола и псохоактивних супстанци уз помоћ тзв. „пијаних наочара“ и спознају могуће негативне последице ризичног понашања у саобраћају услед утицаја алкохола, психоактивних супстанци, умора и поспаности, као и да, у оквиру показно-такмичарске вежбе, науче како да монтирају ланце за снег.

Пројекат “Смањи гас“ реализује се под покровитељством Комитета за безбедност саобраћаја града Панчева, а ово едукативно предавање са показним вежбама: симулација алкохолисаног стања уз помоћ “пијаних наочара” и монтирање ланаца за снег спроводи Ауто спортски клуб Petro Max из Новог Сада.