Zahvaljujući sredstvima Grada, vozni park JKP ,,Higijena“ dobio je u sredu, 28. februara dva autosmećara, za koje je Odlukom Grada krajem prošle godine iz budžeta izdvojeno 13.500.000 dinara za nabavku dva polovna, ali izuzetno očuvana autosmećara. Reč je o dva autosmećara marke ,,Mercedes“, starosti šest godina, koja kao gorivo koriste metan.

Gradonačelnik Saša Pavlov istakao je da će ovim biti olakšan rad „Higijene“, odnosno da će građani Pančeva i naseljenih mesta Starčevo i Dolovo u narednom periodu dobiti kvalitetniju uslugu, kao i da će se, s obzirom na udaljenost regionalne deponije od grada, ali i od Starčeva i Dolova, racionalizovati i troškovi prevoza.

Nabavili smo vozilo na metan, kod kog je za trećinu manji trošak pogonskog goriva u odnosu na vozila koja postoje u voznom parku „Higijene“. Bitan je i kapacitet nadgradnje, ova dva vozila su od 15 i 17 tona, a već imamo u voznom parku četiri skoro identična Mercedosova vozila sa sličnom nadgradnjom, kapaciteta od oko 20 tona vozila sa sličnom nadogradnjom, rekao je gradonačelnik.

Obim posla Higijene je u svakodnevnom porastu, što je i jedan od razloga zbog kog je obnavljanje voznog parka od izuzetnog značaja za obavljanje osnovne deltanosti preduzeća, izjavio je direktor JKP-a „Higijena“ Bogdan Savić.

Gradonačelnik i direktor JKP-a „Higijena“ razgovarali su i o eventualnoj nabavci još dva ovakva vozila u narednom periodu ili početkom naredne godine.