Градоначелник Панчева Александар Стевановић је заједном са председником судијске комисије Фудбалског савеза Србије Дејаном Сантрачом обишао фудбалски клуб у Долову, где су фудбалерима ФК „Долово“ уручили фудбалску  опрему.

Александар Стевановић се захвалио на посети истакавши да је сваки вид подршке Фудбалског савеза Србије фудбалским клубовима у мањим срединама од великог значаја.

„Настављамо акцију Фудбалског савеза Србије и донацију фудбалским клубовима на подручју Панчева. Овакви терени као што смо већ видели у Банатском Брестовцу и Омољици, а данас и у Долову, су од изузетног значаја за нашу децу, за наш град Панчево, јер овде пре свега стварамо добре људе, који ће бити спремни за будући живот, а неки ће постати и професионални фудбалери. Град Панчево као град спорта и град шампиона подржава рад клубова у свим нашим насељеним местима и то ћемо наставити да радимо и у будућности, јер спорт је важан за живот, за развој и имамо обавезу према нашој деци да им стварамо услове да они могу да постану исправни људи“, рекао је градоначелник Стевановић.

Дејан Сантрач је разговарао са стручним штабом и играчима како би се ближе упознао са стањем на фудбалским теренима у мањим срединама.

„Обишли смо клубове који егзистирају у мањим срединама где је реалан проблем да прикупе довољан број играча. Радује ме што има много деце на тим теренима, да се деца радују игрању фудбала, тако да је то можда и најважнија ствар што се тиче битисања тих клубова. Сврха акције је популаризација фудбала, a идеја је да ФСС обиђе клубове у мањим местима и да уз један скроман поклон у виду спортске опреме и неких реквизита и лопти покажемо клубовима да мислимо на њих и да су они подједнако важни, као и велики спортски клубови и да је фудбал важан покрет, јер окупља велики број људи. Фудбал је игра у којој су заступљени и љубав и емоција и страст, и где не побеђује увек онај ко је на папиру бољи или фаворит, него много чинилаца и фактора утиче на крајњи резултат. Оно што је најважније, у тим местима која смо обишли налазе се велики људи, ентузијасти који уз помоћ локалне самоуправе успевају да одрже своје клубове који постоје по сто и више година. Порука свима им је да желимо да им помогнемо да опстану, да их ентузијазам не напусти и из тог разлога Фудбалски савез покреће многобројне акције и пројекте који имају за циљ да помогну клубовима, да афирмишу децу да се баве спортом и да пруже подршку свима који желе да фудбал опстаје и даје прилику свој деци да развијају своје таленте и баве се спортом”, изјавио је Сантрач након посете фудбалском клубу у Долову.

Осим ФК „Долово“ председник судијске комисије Фудбалског савеза Србије Сантрач је обишао и фудбалске клубове „Хајдучица“ „Јединство“ у Дубовцу и „БСК“ у Баваништу.