Градска менаџерка Маја Витман и чланица Градског већа града Панчева за образовање мр Татјана Божић посетиле су данас Долово и обишле радове на адаптацији дела ОШ „Аксентије Максимовић“ за потребе предшколске установе која је недостајала Долову.

– Долово ће коначно добити свој вртић. Налазимо се испред Основне школе „Аксентије Максимовић“, где су у току радови на адаптацији дела школе источног крила за потребе вртића. Веома смо захвални директорки школе и њеном тиму, као и савету Месне заједнице Долово, који се заједно са нама побринуо да пронађемо решење и да коначно дечица у Долову имају свој простор. Ради се на адаптацији пет учионица школе површине 387 квадрата. На овај начин ће се грађевинским радовима адаптирати овај простор за потребе 52 полазника. Велико задовољство нам је да управо улажемо у образовање и то смо показали током низа година. Што се тиче насеља Долово, до сада смо пуно уложили у уређење парковских површина, Трг Мита Вукосављев је исто завршен, а ово је круна радова у Долову. Након више деценија и апела самих родитеља, који више неће морати децу да одвозе за Панчево, већ ће имати могућност да оставе своју децу овде у вртићу у склопу школе. Што се тиче самих грађевинско-занатских радова, срећни смо да нема великих захтева, самим тим ни инвестиција неће пуно коштати – град је определио средства у износу од 15.200.000,00 динара за ову врсту радова, а рок за завршетак радова је 60 календарских дана и очекујемо да радови буду завршени до средине децембра месеца. Адаптацијом пет учионица школе добићемо простор за две групе деце, а такође ће имати и одвојене тоалете са више санитарних чворова, заједничку трпезарију, планирано је да се уради и перионица, две собе за изолацију, тако да ће деца на основу самог пројекта што је предвиђено правилником за образовање имати све услове за безбедан боравак, изјавила је Маја Витман.

Верица Стошић, директорка школе истакла је овим поводом:

– Идеја о изградњи вртића постоји још од давне 1987. године. Школа је у то време имала преко 1000 ученика. У протеклом периоду, нажалост, број ученика се смањио и тренутно имамо 433 ученика. Идеја о отварању вртића и даље постоји на иницијативу запослених родитеља у сарадњи са месном заједницом. Извршена је анкета о потребама за отварање вртића деце узраста од 3,5 до 5,5 година и дошли смо до податка да постоји потреба за две вртићке групе. Град Панчево је препознао ову идеју и потребу села и на томе им се захваљујем. Надам се да ускоро доћи до завршетка овог лепог пројекта и да ћемо после толико дуго времена најзад добити  вртић.