Након нешто више од годину дана од набавке 12 нових аутобуса, од среде, 29. марта 2017. године јавнокомунално предузеће АТП Панчево у свом возном парку има још 10 аутобуса, у овом случају са мотором на природни гас. Реч је о аутобусима шведског произвођача Волво, који су произведени 2008. године који ће у саобраћају моћи да се користе најкасније до 2028. године, односно још 11 година.

Овим поводом, градоначелник Саша Павлов изјавио је да је овом инвестицијом подмлађен возни парк ЈКП-а „АТП“ Панчево, да је њиховом набавком унапређен квалитет услуге за грађане, те да ће бити и постигнуте значајне финансијске уштеде у потрошњи горива. Градоначелник је истакао и еколошки фактор, јер ће ови аутобуси допринети очувању животне средине и смањењу загађења од саобраћаја.

Према речима директора ЈКП-а „Аутотранспорт Панчево“ Небојше Гајића, по два аутобуса превозиће путнике на линијама 3, 4, 6, ка Банатском Новом Селу и Качареву. Возила могу да приме 80 путника, имају 40 места за стајање и 40 за седење, а опремљена су климом и рампом за инвалиде.