У Панчеву је одржана још једна акција у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја под називом „Да се боље видимо“ у циљу унапређења безбедности пешака у ноћним условима. У разговору са грађанима саобраћајни полицајци су указивали па значај безбедног понашања пешака у саобраћају, а волонтери градске Канцеларије за младе делили су разне поклоне, флуоресцентних боја који омогућавају пешацима да буду видљивији и на тај начин безбеднији у саобраћају, посебно када је у питању њихова боља уочљивост ноћу.

Предраг Живковић, члан Градског већа задужен за саобраћај и комуналну делатност истакао је да кампања није случајно организована на раскрсници улица Милоша Требињца и Милоша Обреновића.

„Ово је место где су честе ризичне ситуације за пешаке, зато смо овде појачали осветљење пешачког прелаза и поставили заштитне ограде. Ова кампања ће утицати на већу безбедност пешака у саобраћају, нарочито у ноћним условима, a наставићемо са сличним акцијама које су посвећене и другим учесницима у саобраћају. Следе кампање посвећене матурантима, да не седају за волан под дејством алкохола, тренинг безбедне вожње, као и кампања која се тиче безбедност бициклиста и возача моторних возила у саобраћају.“, рекао је Живковић.

Помоћник начелника Управе саобраћајне полиције МУП-а Владан Николић је подсетио да су пешаци најрањивија група учесника у саобраћају, док је вд директора Агенција за безбедност саобраћаја, Душко Пешић нагласио да пешаци највише страдају у насељима где је, према статистичким подацима, страдало око 63 процената од укупног броја погинулих пешака.

Председница Удружења „Будимо безбедни” Деа Ђурђевићи апеловала је на људе да буду пажљивији, опрезнији и максимално концентрисани у саобраћају у складу са слоганом Агенције за безбедност саобраћаја – „Не претрчавај живот, пређи на пешачки”.

Акција „Да се боље видимо“ је намењене повећању свести и знања пешака о значају њихове добре уочљивости у ноћним условима, а у Панчеву ће се у наредном периоду спроводити многобројне акције које за циљ имају повећање безбедности свих учесника у саобраћају.