Миленко Чучковић, члана Градског већа Града Панчева задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике је заједно са Сањом Лакић, помоћницом министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања уручио борачке легитимације борцима са територије Панчева.

„Данас смо уручили 91 борачку легитимацију нашим борцима. То су људи који су се од деведесетих година борили у рату на простору бивше Југославије, као и на подручју Србије, односно Косова и Метохије. Они су најчешће добровољно, а поједини и на позив, одслужили обавезу према својој земљи. Борачким легитимацијама желимо да им омогућимо неке погодности и да им се на скроман начин захвалимо и поручимо им да оно што су учинили не заборављамо“ рекао је Миленко Чучковић на свечаној додели легитимација заслуженим борцима.

Добитници легитимација остварују права на попусте у рехабилитационим центрима, продавницама, угоститељским објектима, банци и осигуравајућим кућама, а све у циљу да се борцима олакша и изађе у сусрет њиховим потребама.

„Нећу пропустити да у вашем граду изговорим две кључне речи које сам изговорила и у сваком граду који сам посетила пре Панчева, а то су речи: хвала и извините. Хвала зато што сте у ратном вихору, када је било најтеже, отишли далеко од своје куће и што сте на тај начин бранили своју улицу, своју кућу, место из ког потичете, али сте бранили и Србију и цео наш народ. Извините што то „хвала“ на различите начине долази, не неколико година, већ неколико деценија касније. Пред нама је велики задатак да, ми из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања заједно са нашим колегама из Покрајинског секретаријата и локалне самоуправе покушамо да ово што је Министарство покренуло, а сматрам да је то једна позитивна кампања, закотрљамо још више, да слушамо ваше потребе и проблеме и да све оне програме које имамо у 2024. години креирамо према вашим потребама“ рекла је Сања Лакић, помоћница министра.

Подела борачких легитимација ће се наставити, па ће их ускоро добити и остали борци са територије града Панчева који остварују то право.