Маја Витман градска менаџерка je обишла нови објекат предшколске установе у реконстисаном делу зграде Основне школе „Жарко Зрењанин“ у Банатском Новом Селу. Завршетком грађевинских радова, ово насељено место на територији града Панчева по први пут добило је вртић.

„Завршавамо ову годину са радовима на објекту предшколске установе у комплексу „ОШ Жарко Зрењанин“ у Банатском Новом Селу и задовољни смо да је управо завршавамо са улагањима која се односе на децу. Бринемо о потребама наше деце како у граду, тако и у насељеним местима. Банатско Ново Село је било последње насељено место које није имало вртић за малишане, узраста од 3 до 5 година. По узору на радове које смо спровели у Банатском Брестовцу и Долову, адаптацијом дела школе, омогућићемо да деца стичу своја прва знања и искуства у свом родном месту“, рекла је Маја Витман.

Вредност уговорених радова је 13.593.918 динара са ПДВ-ом, а реконструкцијом је створен простор за децу вртићког узраста од 3-5 година, капацитета око 50 корисника, подељених у две целодневне групе. Простор се тренутно опрема потребном опремом, све у складу са Правилником о ближим условима за оснивање, почетак рада и обављање делатности предшколске установе за потребе целодневних група.

„У 2024. години најављујем две нове капиталне инвестиције, а односе се на изградњу два велика вртића. Урадићемо пројектовање и изградњу два нова објекта у граду, и то у насељу Младост и Стрелиште чиме би требало да укинемо листу чекања деце. Објекти ће задовољити упис 400 нових малишана и тиме би требало да се укине листа чекања“, најавила је Маја Витман.

Објекат је осавремљен и спреман за нове методе рада са најмлађима у складу са стратегијама реформе, која подразумева поступно увођење нових Основа програма предшколског васпитања и образовања.