У четвртак, 06. октобра 2016. године, амбасадор Аустрије у Београду Његова Екселенција др Johannes Eigner (Јохан Ајгнер) посетио је град Панчево поводом 17. Бијенала уметности, које је у току и одржава се од 15. септембра до 15. октобра у нашем граду.

Амбасадора је у Градској управи дочекао члан Градског већа града Панчева задужен за културу и омладину Немања Ротар, као и Маријана Коларић, селекторка Бијенала уметности И директор Културног центра Панчево Немања Богданов.

На питање новинарке ТВ Панчево о наставку сарадње са нашим градом и шта очекује да ће видети, као неко ко је љубитељ савремене уметности амбасадор Аустрије каже:

– Погледао сам каталог изложбе и дошао сам да видим слике, објекте и чувено Бијенале.
Ми имамо дугу сарадњу са Панчевом, са Културним центром. Аустријски културни форум подржава манифестације и убеђен сам да ћемо то и наставити. Србија, Београд и Панчево имају врло богат културни живот, то би требало да буде и неки заштитни знак и ми желимо да допринесемо томе.

Амбасадор није први пут у Панчеву, имао је прилике да буде на отварању Музеја пиварства, био је у Народном музеју, а сигурно ће, каже, још чешће долазити у овај лепи град.

dscn1853 dscn1860  dscn1844dscn1862

Након Градске управе, делегација је обишла све пунктове – гејтове Бијенала уметности и центар града Панчева.