Maja Vitman, gradska menadžerka je obišla radove u Omoljici koji su u toku. Završavaju se radovi na asfaltiranju ulica Savske i prosek Arsenija Čarnojevića, a uređuje se i javna površina na kojoj se nalazi pijaca.

„Ponosni smo da je u toku tri godine grad Pančevo putem projekta javno- privatnog patnerstva asfaltirao 25 ulica u Omoljici, a na teritoriji grada i svih naseljenih mesta 174 ulice, odnosno 88,3 km puteva. Putna infrastruktura je od velikog značaja za naše sugrađane. Građani Omoljice i Mesna zajednica aktivno učestvuju u saradnji sa gradom i delegiraju prioritete. Ovakav odnos ima neprocenjivu vrednost. Radimo fazno, kako bismo ispoštovali svako naseljeno mesto, kako ove godine tako i u poslednje tri, od kad je projekat javno-privatnog partnerstva stupio na snagu. Budžet grada je stabilan i sredsva su obezbeđena da radove uspešno završimo. Upravo zajednička zalaganja u saradnji sa gradonačelnikom nam omogućavaju da efikasnije i bolje radimo za dobrobit zajednic“, rekla je Maja Vitman.

U Omoljici se rade Savska ulice u dužini od skoro 500m i Arsenija Čarnojevića u dužini od 120m, kao i uređenje javne površine na kojoj se nalazi pijaca sa parkinzima površine 1700 m2.

„Drago nam je da kao lokalna samouprava u saradnji sa Mesnom zajednicom ispunjavamo obećanja koja smo dali. Što se tiče radova na pijaci, ona će dobiti nov izgled. Važno je mesto okupljanja u vezi sa prodajom voća, povrća, a služi i kao stočna pijaca. Pored stanovnika Omoljice, ovu multifunkcionalnu pijacu koriste i meštani Ivanova, Banatskog Brestovca, Skorenovca i Pločica“, objasnila je Maja Vitman.

Dušan Lukić, predsednik Saveta MZ Omoljica izrazio je zadovoljstvo što u Omoljici skoro da nema ulice bez asfalta, jer je u prethodne tri godine rehabilitovano oko 7,5 km kolovoza, parkinga i trotoara u Omoljici.