Маја Витман, градска менаџерка је обишла радове у Омољици који су у току. Завршавају се радови на асфалтирању улица Савске и просек Арсенија Чарнојевића, а уређује се и јавна површина на којој се налази пијаца.

„Поносни смо да је у току три године град Панчево путем пројекта јавно- приватног патнерства асфалтирао 25 улица у Омољици, а на територији града и свих насељених места 174 улице, односно 88,3 км путева. Путна инфраструктура је од великог значаја за наше суграђане. Грађани Омољице и Месна заједница активно учествују у сарадњи са градом и делегирају приоритете. Овакав однос има непроцењиву вредност. Радимо фазно, како бисмо испоштовали свако насељено место, како ове године тако и у последње три, од кад је пројекат јавно-приватног партнерства ступио на снагу. Буџет града је стабилан и средсва су обезбеђена да радове успешно завршимо. Управо заједничка залагања у сарадњи са градоначелником нам омогућавају да ефикасније и боље радимо за добробит заједниц“, рекла је Маја Витман.

У Омољици се раде Савска улице у дужини од скоро 500м и Арсенија Чарнојевића у дужини од 120м, као и уређење јавне површине на којој се налази пијаца са паркинзима површине 1700 м2.

„Драго нам је да као локална самоуправа у сарадњи са Месном заједницом испуњавамо обећања која смо дали. Што се тиче радова на пијаци, она ће добити нов изглед. Важно је место окупљања у вези са продајом воћа, поврћа, а служи и као сточна пијаца. Поред становника Омољице, ову мултифункционалну пијацу користе и мештани Иванова, Банатског Брестовца, Скореновца и Плочица“, објаснила је Маја Витман.

Душан Лукић, председник Савета МЗ Омољица изразио је задовољство што у Омољици скоро да нема улице без асфалта, јер је у претходне три године рехабилитовано око 7,5 км коловоза, паркинга и тротоара у Омољици.