Амбасадор Савезне Републике Немачке у Србији, Њ.Е. Томас Шиб, посетио је град Панчево и том приликом се састао са градоначелником, Сашом Павловим.

Градоначелник Панчева је изразио велико задовољство изузетно пријатељским и конструктивним разговором са амбасадором Немачке:

– Ценим и поштујем чињеницу да, иако је Њ. Е. тек три месеца такорећи на служби, да је и поред изузетно интензивног посла пре свега на политичком нивоу, заиста врло брзо нашао времена да посети наш град. Наши разговори су се односили пре свега на економску и културну сарадњу града Панчева и Свезне Републике Немачке и још једном смо прошли кроз  значајан пројекат за град Панчево, као што је инвестиција компаније ЗФ и све оно што једна таква инвестиција значи, не само у погледу економских параметра, него и ширих друштвених параметара. Изражавам још једном велику захвалност амабасадору на изузетној сарадњи коју је град Панчево остварио пре свега са Немачком развојном банком КФВ, јер је омогућила знатно побољшање услова живота наших грађана у насељеним местима кроз изградњу водоводне мреже. Пред нама је још један капитално-инвестициони пројекат као што је изградња постројења за прераду отпадних вода и недостајуће канализационе мреже и то је негде и циљ наступа немачких инвеститора на овом подручју, дакле да дођу, да се овде задрже са стабилним пројектима и да се кроз сарадњу са другим институцијама омогући што квалитетнији живот нашим грађанима. Зато још једном захваљујем Њ. Е. на посети граду Панчеву и на изузетно квалитетном разговору.

Њ. Е. амбасадор Савезне Републике Немачке, Томас Шиб, захвалио се на гостопримству и изузетно добром разговору са градоначелником Павловим:

– Тачно је, ја сам тек три месеца на функцији амбасадора Савезне Републике Немачке у Србији, али циљ ми је био да упознам друге крајеве Србије и регионе, и да се упознам са ситуацијом на лицу места. Током нашег данашњег разговора причали смо о ситуацији у граду Панчеву, као атрактивној локацији за инвеститоре, пре свега из Немачке. Разговарали смо наравно и о инвестицији немачке компаније ЗФ, коју ћу касније и да посетим. Из наше перспективе, то је заиста један веома позитиван развој, јер се ради о дугорочној инвестивцији, ради се и о могућности запошљавања високо квалификоване радне снаге. Такође нас радује што је успостављена сарадња са образовним институцијама и установама. Разговарали смо и о пројектима који се овде остварују у склопу развојне сарадње, пре свега у области снабдевања водом за пиће за коју је подршку дала Немачка развојна банка КФВ. Та сарадња се из наше перспективе остварује и тече јако добро. Град Панчево је једна општина која служи за сваки пример, узор и драго ми је да ће се та сарадња проширити и на област изградње канализационе мреже и радује нас што ће се на тај начин побољшати животни услови грађана не само овде у Панчеву, него и у околним насељеним местима. Ми поред тога, такође имамо и једну сјајну сарадњу са панчевачком Гимназијом у склопу иницијативе „ПАШ“. Један од повода нашег доласка у Панчево је и уручење награде једној професорки у Гимназији за њен врхунски ангажман. Још једном, на крају дозволите да резимирам да смо имали веома садржајан и конструктиван разговор са градоначелником, који ћемо неком другом приликом наставити и желим градоначелнику и његовим сарадницима свако добро и много успеха.

Током посете Панчеву, Њ. Е. ће посетити панчевачку Гимназију „Урош Предић“ и фабрику ЗФ-а у северној пословној зони.