Kako sam naziv projekta kaže „Banatsko sunce za sve-Pilot projekat za promociju i implementaciju solarne energije za zagrevanje vode“, promocija korišćenja solarne energije je jedna od važnih aktivnosti na projektu.

Specijalizovano vozilo sa montiranim solarnim sistemom za zagrevanje vode je predstavljeno u tri srednje škole u južnobanatskom regionu, u Gimnaziji „Mihajlo Pupin“ u Kovačici, u Srednjoj stručnoj školi „Vasa Pelagić“ u Kovinu i u Mašinskoj školi Pančevo.

U sve tri škole je Anđela Vila, PR menadžer projekta predstavila projekat i ukazala prisutnoj deci i profesorima da i oni imaju mogućnost da svoje ideje pretvore u ovakve projekte i potraže finansiranje kod EU fondova, posebno prekogranične saradnje gde mogu da rade zajedno sa školama u Rumuniji sa kojima već imaju saradnju.

Vladimir Marinković , inženjer elektrotehnike iz JKP „Grejanja“ je predstavio kako funkcioniše sistem solarnih kolektora za zagrevanja vode i dao obrazloženje zašto su predložili baš ovakav sistem za finansiranje.

Gimnazija „Mihajlo Pupin“ Kovačica

kovacica    _dsc0936

Srednja stručna škola „Vasa Pelagić“ Kovin

_dsc0974   _dsc0968

Mašinska škola Pančevo

pancevo-2 _dsc1001