Pančevo će se i ove godine, po jedanaesti put, pridružiti velikom evropskom rođendanu Dunava, manifestaciji pod nazivom Dan Dunava.

Grad Pančevo, u svojstvu pokrovitelja gradske manifestacije „Dan Dunava“, i ove godine učestvuje u ovoj evropskoj manifestaciji, pod sloganom „Aktivni za reke“.

Na ovaj način, Pančevo se pridružuje Međunarodnom komitetu za zaštitu reke Dunav ICPDR (International Commission for the Protection of the Danube River) i postaje deo ekoloških i društveno-odgovornih kolaž-programa koji se sinhronizovano odvijaju na teritoriji većine gradova i naseljenih mesta Podunavskog regiona.

Program obeležavanja Dana Dunava u Pančevu, održaće se 17. juna 2017, na Gradskoj plaži, a predviđene aktivnosti će se realizovati na potezu od Gradske plaže do Kula svetilja. Učestvovaće mnogobrojni volonteri i sportisti, učenici, građani, ljubitelji nautike, prirode… – svi koji vole reku i ovaj grad.

Međunarodni Dan Dunava se obeležava od 29. juna 2004, u organizaciji ICPDR (Međunarodna komisija za zaštitu reke Dunav) i uz generalnu podršku Koka Kola Sistema. Manifestaciji se do danas pridružilo 14 zemalja, potpisnica Međunarodne konvencije o saradnji na zaštiti i održivom korišćenju reke.

U Pančevu se Dan Dunava u kontinuitetu obeležava 11 godina.

Javni poziv za učešće – Dan Dunava

Prijava za učešće

Program Dana Dunava