Панчево ће се и ове године, по једанаести пут, придружити великом европском рођендану Дунава, манифестацији под називом Дан Дунава.

Град Панчево, у својству покровитеља градске манифестације „Дан Дунава“, и ове године учествује у овој европској манифестацији, под слоганом „Активни за реке“.

На овај начин, Панчево се придружује Међународном комитету за заштиту реке Дунав ICPDR (International Commission for the Protection of the Danube River) и постаје део еколошких и друштвено-одговорних колаж-програма који се синхронизовано одвијају на територији већине градова и насељених места Подунавског региона.

Програм обележавања Дана Дунава у Панчеву, одржаће се 17. јуна 2017, на Градској плажи, а предвиђене активности ће се реализовати на потезу од Градске плаже до Кула светиља. Учествоваће многобројни волонтери и спортисти, ученици, грађани, љубитељи наутике, природе… – сви који воле реку и овај град.

Међународни Дан Дунава се обележава од 29. јуна 2004, у организацији ICPDR (Међународна комисија за заштиту реке Дунав) и уз генералну подршку Кока Кола Система. Манифестацији се до данас придружило 14 земаља, потписница Међународне конвенције о сарадњи на заштити и одрживом коришћењу реке.

У Панчеву се Дан Дунава у континуитету обележава 11 година.

Јавни позив за учешће – Дан Дунава

Пријава за учешће

Програм Дана Дунава