Град Панчево|grad@pancevo.rs

Расписан Први јавни позив за ИПАРД подстицаје у оквиру Мере 3

/Расписан Први јавни позив за ИПАРД подстицаје у оквиру Мере 3

Управа за аграрна плаћања расписала је први јавни позив за доделу средстава, у оквиру ИПАРД фондова, за сектор прерађивачке индустрије.

Предмет јавног позива су, како је наведено на сајту Управе за аграрна плаћања, инвестиције у физичку имовину и прихватљиви трошкови за набавку нове опреме и механизације (пун назив је Јавни позив за подношење захтева за одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје за инвестиције у физичку имовину које се тичу прераде и маркетинга пољопривредних производа и производа рибарства у набавку нове опреме).

Рок за подношење захтева је 28. мај 2018. године, а укупна расположива средства на овом јавном позиву су 7,3 мил ЕУР.

Како се додаје, висина подстицаја износи 50% укупних прихватљивих трошкова инвестиције и додатних 10% за инвестиције у области управљања отпадом и отпадним водама. Обухваћени су сектори млека и производи од млека, меса и производа од меса, као и сектор воћа и поврћа.

Минимални износ подстицаја које корисник може да оствари у свим секторима је 10.000 ЕУР. Максимални износи подстицаја за сектор меса и сектор воћа и поврћа су милион евра, док је овај износ у сектору млека двоструко већи.

На овом јавном позиву, додаје се, може се поднети само један захтев за одобравање пројеката, који може да обухвати једну или више прихватљивих инвестиција у оквиру само једног сектора.

Више информација потражите на: http://uap.gov.rs/vesti/vesti-2018/raspisan-prvi-javni-poziv-za-ipard-podsticaje-u-okviru-mere-3/

2018-03-30T12:41:13+00:0030/03/2018|
Величина слова
Контраст