Тиграну Кишу, председнику Скупштине града Панчева Ђорђе Дабић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе уручио је донација у виду 20 лаптоп рачунара. Циљ донације је олакшан рада администрације Градске управе.

„Желим да искажем захвалност Министарству државне управе и локалне самоуправе на донацији. Град Панчево учествује у многим пројектима и сарађује са Владом Републике Србије и сигуран сам да ће и следеће године бити учесник пројекта. Свесни смо значаја дигитализације рада локалне самоуправе и одавно смо усвојили тај принцип, како у раду скупштине, тако и у раду локалне самоуправе, а ових 20 лаптопова ће свакако омогућити да се процес дигитализације додатно убрза на задовољство свих грађана Панчева“, рекао је Тигран Киш након уручене донације.

Државни секретар Дабић је приликом посете Панчева, похвалио процес свеукупне дигитализације јавне управе као и рад локалне самоуправе.

„Министарство државне управе и локалне самоуправе доделило је донацију Градској управи Панчева у виду 20 лаптоп рачунара. То је један шири пројекат који Министарство спроводи на територији целе Србије и свакој локалној самоуправи се трудимо да помогнемо у процесу дигитализације свих оних бирократских процедура које су раније оптерећивале рад саме администрације, али и отежавале живот грађана. Данас је све то доста убрзано. Спроводимо пројекат успостављања јединственог управног места. Позивамо и Град Панчево да се пријави на наш конкурс који ће бити расписан почетком наредне године. На јединственом управном месту грађанин кад једном дође на једном месту ће моћи да заврши све своје обавезе без потребе да иде на више шалтера. Ту скраћујемо време које је потребно за остваривање свих права које грађани имају у својој локалној самоуправи. Трудићемо се у наредном периоду да на овај начин, сличним донацијама и другим пројектима помогнемо рад Градске управе Панчева и Министарство ће им увек бити на располагању“, изјавио је Ђорђе Дабић, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе.