ЈКП „Паркинг сервис“ из Београда донирао је тридесет П Профила за паркирање бицикала Граду Панчеву. Нови паркинзи за бицикле постављени су на више локација у граду – код Дома здравља, испред Поште и на Зеленој пијаци. Нове паркинге данас су обишли градоначелник Саша Павлов и директор ЈКП-а “Паркинг сервис” из Београда Андрија Чупковић, Александар Стевановић члан Градског већа за стамбено комуналну делатност и Дејан Симеуновић руководилац РЈ “Пијаце”.

Донације П профила од којих су сатављени паркинзи за бицикле у Панчеву обезбедио је “Паркинг сервис” из Београда. Нове паркинге за бицикле обишао је градоначелник Панчева Саша Павлов. Он је истакао значај ове донације за Панчево, као и добру сарадњу између “Паркинг сервиса” из Београда и Града Панчева.

-Јавно предузеће је донирало Граду Панчеву тридесет П профила који су овде иза нас и које имамо прилику да погледамо и које смо поставили на најфреквентнијим местима у граду, овде испред Дома здравља, испред Болнице, затим код Старе поште, код пијаце, значи отприлике на местима до којих људи могу да дођу са својим бициклима, да их ту паркирају, да их на овакав начин обезбеде, да заврше оно што је потребно и поново да се бициклима врате кући. То је јако битно јер се на такав начин спроводи стратегија Града Панчева, којом желимо да град брендирамо као здрав град, као град наклоњен спорту, као еколошки освешћен град, а еколошко освешћење иде кроз форсирање алтернативних извора превоза, здравих извора превоза, а то је бициклизам- изјавио је градоначелник Саша Павлов.

У претходних седам година изграђено је седам километара бициклистичких стаза у самом граду, а врло брзо ће бити реализован и пројекат бициклистичких стаза у јужном Банату. И овај пројекат биће спроведен у сарадњи са градом Београдом. Постављање паркинга за бицикле требало би да унапреди услове живота грађана.

– Ово је почетак сарадње између Града Београда и града Панчева и такође и “Паркинг сервис” Београд ће наставити сарадњу са “Хигијеном”, то је ваше комунално предузеће које води и сектор паркиралишта. Имамо пуно идеја које ћемо реализовати у наредном периоду. Фасциниран сам, пошто грађани Панчева иду у Пошту, Болницу, на пијацу бициклом и трудићемо се да изнађемо нове локације и поставимо још више ових П профила.- најавио је директор “паркинг сервиса” из Београда Андрија Чупковић.

У граду ће бити постављено тридесет П профила за паркирање бицикала и то: тринаест у кругу Опште болнице, шест у кругу Зелене пијаце, шест испред Нове поште у улици Светог Саве, и пет профила испред Старе поште на углу улица Генерала Петра Арачића и Штросмајерове.

dscn1711 20160930_112202 20160930_111710

Извор: ТВ Панчево