У Панчеву је 1. јуна у оквиру Сајма запошљавања представљен пројекат „Одскочна даска“, који спроводи Град Панчево у партнерству са Центром за социјални рад Панчево и Друштвом за унапређење положаја вулнерабилних друштвених група у оквиру првог позива програма „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији“ или EUSHAI.

Град Панчево у сарадњи са Националном службом за запошљавање традиционално организује Сајам запошљавања у циљу повећања видљивости мера и програма у области унапређења запошљавања у Панчеву.

Циљ наступа Тима пројекта „Одскочна даска“ на сајму је промоција пројекта и сакупљање информација о радним местима на тржишту рада и програмима за запошљавање/самозапошљавање, као и подршка корисницима пројекта у контактима са пословном заједницом кроз повезивање послодаваца са корисницима пројекта. На самом штанду пројекта, широј заједници су представљени резултати пројекта “Одскочна даска” и подршка ЕУ.

За кориснике који су присуствовали Сајму, Тим је пружио подршку у директним контактима са послодавцима. На штанду пројекта били су присутни представници тима “Одскочна даска” и члан Градског већа града Панчева, Миленко Чучковић, који је и свечано отворио сајам.

Чланови тима обишли су све штандове послодаваца, анкетирали послодавце и прикупили информације о расположивим радним местима, примереним профилима корисника пројекта и информисали крајње кориснике о могућностима запошљавања и контактима са послодавцима.

О пројекту:

Пројекат „Одскочна даска“ спроводи Град Панчево у партнерству са Центром за социјални рад Панчево и Друштвом за унапређење положаја вулнерабилних друштвених група такође из Панчева.
Панчево је једна од 18 општина подржана у оквиру првог позива програма „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији“ или EUSHAI.

Укупна вредност пројекта је 545.693 ЕУР. Средства донације износе 421.420 ЕУР, а суфинансирање Града Панчева износи 124.273 ЕУР. Суфинансирање Града Панчева делом је подржано и из буџета АПВ – по основу конкурса Покрајинског секретаријата за финансије у 2021. години, са око 8.000.000 РСД, што такође представља значајну помоћ у реализацији пројекта. Пројекат ће трајати до 31. јула 2023. године.
У оквиру пројекта, 13 домицилних корисничких породица (52 лица, од чега 37 деце) стекло је свој кров над главом и подржано је сетом мера активне социјалне инклузије.