На основу хидрометеоролошког упозорења издатог 15.07.2016. године од стране Републичког хидрометеоролошког завода, за подручје Београда и околине (до 17.07.2016.год.), увече, током ноћи и у суботу ујутро очекују се обилне падавине, од 30 до 50 мм, уз могућност краткотрајних временских непогода са градом и олујним ветром.

Градски штаб за ванредне ситуације града Панчева обавештава грађане да је наложио јавно-комуналним предузећима да буду у приправности са циљем предузимања мера у случају потребе, а у приправности је и Водопривредно предузеће “Тамиш – Дунав”’.

Позивамо грађане да прате информације преко средстава јавног информисања, званичне интернет странице града Панчева www.pancevo.rs, и фејсбук странице града facebook.com/pancevograd уз препоруку да заштите своју имовину имајући у виду најављену прогнозу. Контакт телефон у Центру за обавештавање је 1985.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ПОДРУЧЈЕ БЕОГРАДА НА ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ (до 17.07.2016.год.)

Данас (15.07.) увече, током ноћи и у суботу ујутро очекују се обилне падавине, од 30 до 50 мм, уз могућност краткотрајних временских непогода са градом и олујним ветром.

БЕОГРАД, ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА: 15.07.2016.

Умерено до потпуно облачно и осетно свежије, после подне, увече и током ноћи киша, пљускови и грмљавина, локално су могуће и краткотрајне временске непогоде, већа количина падавина, град и олујни ветар. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Највиша дневна температура око 22 °C.

БЕОГРАД, ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА: 16.07.2016.

Претежно облачно и свеже повремено са кишом и пљусковима. Више падавина очекује се ујутро и пре подне. Ветар ујутро умерен северни и североисточни, затим углавном слаб западни и југозападни. Јутарња температура око 13, највиша дневна око 18 °C.