Povodom 1. septembra i početka školske godine, rukovodstvo grada Pačeva danas je posetilo osnovne škole na teritoriji Pančeva, kako bi našim najmlađim đacima, roditeljima i učiteljima poželeli srećan polazak u školu. Tom prilikom prvacima su tradicionalno podeljeni i saobraćajni kompleti.

Zamenica gradonačelnika Dragana Kuprešanin pozdravila je đake u OŠ “Isidora Sekulić”:

– Prema podacima kojima raspolažemo, u gradu Pančevu upisano je u prvi razred 1.179 učenika u 20 škola, 10 gradskih, 9 seoskih i ŠOSO “Mara Mandić”, u 53 odeljenja. U ovoj školi je upisano 75 đaka prvaka u 3 odeljenja. Ono što je praksa grada Pančeva jeste da se kroz rad Komiteta za bezbednost saobraćaja, obezbeđuju za sve učenike upisane u prvi razred saobraćajni prsluci, kako bi se povećala njihova bezbednost i kako bi bili uočljivi ostalim učesnicima u saobraćaju, a ove godine dodatno i fluorescentne torbe. Koristim ovu priliku da svim učenicima, a posebno đacima prvacima poželim puno sreće, puno uspeha, druženja i stečenih znanja.

Narodni poslanik Marko Mladenović i član Gradskog veća grada Pančeva Predrag Živković, koji je i predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja posetili su školu “Goce Delčev” u Jabuci. Predrag Živković, apelovao je na sve učesnike u saobraćaju i vozače da smanje brzinu, da budu posebno oprezni u blizini škole i zamolio da đaci prvaci obavezno nose svetleće prsluke.

Narodni poslanik Marko Mladenović izjavio je ovim povodom:

– Prvi septembar je posebno značajan za sve nas i budi uvek lepe uspomene na školske dane, pogotovo ako imamo decu koja polaze u školu danas prvi put, onda je to zaista poseban dan i za nas i za decu koja danas prvi put ulaze u učionice i đačke klupe, stiču neka nova znanja i iskustva, a stiču i nova prijateljstva koja će možda trajati kroz ceo život. Mi smo danas u Jabuci, gde je ove godine upisano 59 učenika u tri odeljenja. Ono što bi svakako trebalo pomenuti je da se ove godine u ovom trenutku nastava odvija nesmetano, bez ikakvih poteškoća izazvanih potencijalno virusom kovida 19, a mi ćemo naravno pratiti situaciju na teritoriji celog grada.

Članica Gradskog veća grada Pančeva mr Tatjana Božić pozdravila je prvake u OŠ “Vasa Živković” i čestitala polazak u školu.

– Drago mi je što nastava kreće u našem gradu 45 minuta, konačno se sve nekako vraća u normalu. Najviše prvaka u našem gradu ima upisanih u Osnovnoj školi “Sveti Sava”, zatim “Miroslav Mika Antić” i “Stevica Jovanović”, a kada su u pitanju naseljena mesta to je u školi “Dositej Obradović” u Omoljici, zatim “Vuk Stefanović Karadžić” u Starčevu, a za njima i sva ostala naseljena mesta, istakla je Tatjana Božić.