Миленко Чучковић члан Градског већа града Панчева, задужен за за рад, запошљавање и социјалну политику присуствовао је свечаном потписивању уговора за реализацију куповине куће на селу, у просторијама Министарства за бригу о селу, за још три корисника са територије Панчева.

„Данас у Министарству за бригу о селу су потписана 3 уговора, две породице и један млади пољопривредник закључили су Уговор о куповини сеоских кућа са окућницом. Град Панчево је у овој години потписао укупно 6 оваквих уговора. Износ бесповратних средстава по конкурсу за куповину сеоске куће са окућницом  је 1.200.000 динара по кориснику. Бесповратна средства нису намењена за опремање сеоске куће и окућнице, нити за грађевинске радове за адаптацију сеоске куће. Право да конкуришу имају лица старости до 45 година који желе да живе на селу. Право конкурисања имају они који се налазе у брачној заједници, као и супружници – ванбрачни партнери. Министарство за бригу о селу је обезбедило средства и за наредну годину, тако да очекујемо да ћемо и наредне године добити средства за куповину нових сеоских кућа са окућницом. Ово је само једна у низу подстицајних мера за равномерни развој како града, тако и насељених места. На овај начин подстичемо развој руралних подручја и унапређујемо живот на селу кроз процесе враћање младих на село“ рекао је Чучковић након потписивања уговора.

Влада Републике Србије је определила укупно 500 милиона динара бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом у 2022. години.