Александар Стевановић, градоначелник Панчева, присуствовао је данас свечаном отварању манифестације „Мали сајам спорта“ и Панчево је први град од десет, где је за ову годину планирано одржавање ове манифестације. Том приликом градоначелник Стевановић је поздравио све присутне, организаторе, спортисте и све учеснике Сајма спорта:

– Драго ми је да се и поред ситуације у којој се налазимо већ неко време, манифестација Мали сајам спорта одржава у Панчеву, граду спорта, граду шампиона, спортских асева у више дисциплина, колективним и индивидуалним, који су одличним резултатима представљали свој град на многим такмичењима. Циљ Сајма спорта је промоција више од 30 спортских дисциплина и шанса да се деци приближе све спортске дисциплине, што је одлична идеја и у великој мери ће допринети да се деца и млади одлуче којом активношћу желе да се баве у будућности, а ми смо ту за вас.

Отварању су присуствовали министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић и најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић.

„Мали сајам спорта“ организован је у сарадњи Спортског савеза Србије, Спортског савеза Панчево, Савеза за предшколски спорт и рекреацију и Савеза за школски спорт Панчева, а уз подршку Министарства омладине и спорта.

Сајам спорта има за циљ презентацију више од 30 спортских дисциплина деци предшколског и млађег школског узраста од 1. до 4. разреда. Градски плато је био подељен на спортске пунктове и најмлађи суграђани су имали прилику да присуствују демонстрацији борилачких спортова, спортова са лоптом, стреличарским и стрељачким вештинама, такође прилику да се опробају у кајак-кану ергонометрима, ронилачкој опреми, опреми за амерички фудбал, многим другим спортским дисциплинама које су примерене њиховом узрасту.