U Pančevu je u nedelju 4. jula 2021. održana je prva „Vajfertova ulična trka“ u kojoj je učestvovalo 500 učesnika iz cele Srbije i još 12 zemalja.

U okviru „Vajfertove trke“ održana je trka osoba sa invaliditetom ili sa otežanim kretanjem na 400 metara, trka predškolaca za dečake i devojčice na 100 metara, trka osnovaca prvi i drugi razred za dečake i devojčice na 250 metara, trka osnovaca treći i četvrti razred za dečake i devojčice na 300 metara, trka osnovaca za peti i šesti razred za dečake i devojčice na 400 metara i trka osnovaca sedmi i osmi razred za dečake i devojčice na 800 metara.

Nakon svečanog otvaranja „Vajfertove trke“, održana je glavna trka na 4 kilometra za muškarce i žene i glavna trka na 10 kilometara za muškarce i žene. Glavne trke otvorio je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović:

– Izuzetno sam ponosan što mi je pripala čast da otvorim glavni događaj, odnosno glavnu trku na današnjoj manifestaciji. Po prvi put se u Pančevu održava velika ulična „Vajfertova trka“. Ovo je velika stvar za grad Pančevo. Iz 12 zemalja više od 500 učesnika se odazvalo pozivu organizatora kojima se zahvaljujem na trudu da ovakvu uličnu trku organizuju. Bez Atletskog kluba „Panonija“ i bez Turističke organizacije grada Pančeva jedna ovakva sportska manifestacija ne bi bila moguća. Hvala im što su u našem gradu upriličili jednu manifestaciju ovog tipa, jer zaista u ovom periodu kada je epidemija korona virusa i dalje na snazi, ovo je nešto što nam svima treba i što je za zdravlje svih nas, rekao je gradonačelnik Stevanović.