У петак, 30. јула 2021. године одржан је вебинар о промоцији инвестиција и трговине и пословном упаривању збратимљених и пријатељских градова кинеског града Донгуан. Циљ семинара је пружање платформе за промоцију инвестиција, трговине и пословања, као и за размену пословних идеја и искустава између представника збратимљених градова, која ће подстаћи више пословних прилика.

Главни организатор је Биро за спољне послове Града Донгуана, док су суорганизатори Трговачки биро и Биро за промоцију инвестиција Града Донгуана и Светска асоцијација предузетника Донгуана.

Учесници су представници збратимљених и пријатељских градова кинеског града Донгуана, као и представници привредних субјеката из  градова Вупертал (Немачка), Kампинас и Маринга (Бразил), Холон (Израел), Барселош (Португал), Панчево (Србија) и Kриви Риг (Украјина).

Град Панчево је представљао Тигран Kиш, председник Скупштине града Панчева, који је овом приликом одржао презентацију гео-стратешких предности града, привредних потенцијала, индустријских зона, као и главне инвеститоре који послују у Панчеву:

– Желећи да идемо у корак са савременим технологијама и имплементацији решења за одрживи урбани развој, надам се да се тако велики, успешан и развијен кинески град Донгуан може повезати са градом Панчевом, тако да можемо изградити сарадњу за бољу будућност наше привреде и наших грађана, закључио је председник Скупштине града Панчева.

Очекујемо да ће градоначелници града Панчева и кинеског града Донгуан у наредном периоду потписати споразум о братимљењу.