Александар Стевановић градоначелник Панчева и Наташа Станисављевић, комесарка за избеглице и миграције Републике Србије одржали су радни састанак у Градској управи Панчево.

„Циљ састанка нам је унапређење сарадње у области решавања стамбеног питања избеглица, пре свега збрињавања. Град Панчево је у самом врху локалних самоуправа у решавању стамбеног питања избеглих лица. До сада је збринуто 630 породица, кроз разне видове помоћи, доделу стамбених јединица, откупа сеоских домаћинстава, доделу грађевинског материјала и куповине монтажних кућа… Кроз унапређење сарадње са Комесаријатом у наредном периоду сигуран сам да ћемо још успешније и брже моћи да решимо проблеме преосталих избегличких породица“ рекао је градоначелник Стевановић.

Главна тема данашњег радног састанка односила се на питање избегличких породица и проналазак заједничког решења за њихово будуће збрињавање.

„Желимо да пружимо подршку нашим градовима и општинама и да их охрабримо да се укључе у наше заједничке пројекте намењене збрињавању избеглица јер Комесаријат има подршку Републике Србије. Свесни смо да и даље постоји потреба за збрињавањем преосталих избегличких породица на територији Панчева и зато желимо да наша сарадња буде успешна и у будућности. Најважније је да ћемо са овом политиком наставити и у будућности и да ће свако коме је наша помоћ потребна исту и добити“, нагласила је комесарка за избеглице и миграције Наташа Станисављевић.

Током 2023. године, граду Панчеву су одобрена средства у износу од 1.755.000,00 динара за куповину сеоске куће са окућницом избегличкој породици која је боравила у неформалном колективном центру.