Средствима прошлогодишњег програма „Заједници заједно“ школи је обезбеђена неопходна опрема, у виду 20 рачунара и мултифункционалног штампача, што ће умногоме унапредити рад ученика и наставника ове образовне установе. Донација је посебно значајна узевши у обзир да су ученици Основне школе „Исидора Секулић“ последњих година постизали запажене резултате на градским и међународним такмичењима из области програмирања, математике и физике.

Овим поводом уприличен је свечани обилазак школе, којем су, поред домаћина, присуствовали представници града Панчева и компаније НИС. Истовремено, за ученике школе представници компаније НИС организовали су едукативну радионицу и огледни час на тему примене дигитализације у нафтном бизнису и начина промовисања компаније у грађењу корпоративног имиџа код млађе популације при чему су представљена два пројекта: Експлоатација нафте из земљишта и Виртуална посета рафинерије нафте у Панчеву.

„Користим прилику да се захвалим компанији НИС на дугогодишњој сарадњи. Прошлогодишњи програм, којим је обухваћена и ова савремена учионица, односио се на дигитализацију наставе, што значи да НИС ослушкује потребе наше заједнице. Ово је посебно значајно у ситуацији која нас је све затекла, а то је пандемија ковид вируса, када су школе принуђене да прелазе на онлајн наставу, снимање часова и учење на даљину. Школе које нису поседовале технологију су то тешко могле да остваре, док је наш Град успешно приступио новим моделима наставе, а у чему посебну заслугу има наша сарадња са компанијом НИС, која континуирано ослушкује како потребе наше заједнице, тако и школа. Они нас питају, траже савет и затим договорено спроводе у дело“, истакла је Татјана Божић, чланица Градског већа Града Панчева за образовање.

„Већ 13 година у оквиру  програма „Заједници заједно”, наша компанија подржава пројекте који су усмерени на развој и оснаживање заједнице, а међу партнерским градовима који су део овог програма је и град Панчево. За компанију НИС, Панчево  је веома важан бизнис партнер – ту се налази Рафинерија нафте Панчево,  али  смо уједно и поносни што је град Панчево наш партнер од самог почетка програма друштвене одговорности „Заједници заједно“. Заједничким залагањем и партнерством са градом, до сада смо у оквиру поменутог програма у Панчево уложили  преко 182 милиона динара и подржали реализацију 148 пројеката. У оквиру прошлогодишњег циклуса програма „Заједници заједно“, наша компанија је уложила 15 милиона динара у унапређење 11 школа на територији града Панчева. Једна од њих је и ова у којој се данас налазимо – „ ОШ „Исидора Секулић“ где смо уложили  преко милион динара  за опремање и уређење кабинета за информатику и рачунарство. И у наредном периоду наставићемо да улажемо у заједницу и њен напредак, са посебним акцентом на будуће генерације“, изјавио је приликом отварања кабинета Владимир Гагић, директор Блока Прерада компаније НИС.

Лућијан Рођан, дирешкор ОШ „Исидора Секулић“ је изразио захвалност компанији НИС на овој донацији и истакао да је школа већ по позната по добрим резултатима ученика из информатике и роботике, те да ће нови информатички кабинет омогућити да се ова образовна установа даље развија у овом смеру.