Грађани ће моћи да се вакцинишу вакцинама Синофарм у насељеним местима и Спутњик В вакцином на вакциналном пункту „Хигија“ у Милоша Обреновића бр. 4.

Kомплетну организацију и надзор над вакцинацијом и овог пута спроводи Градски штаб за ванредне ситуације, путем Завода за јавно здравље Панчево и Дома здравља Панчево.

Грађани не треба да чекају позив већ ће бити примљени на сваком пункту где се тог дана спроводи вакцинација.

Распоред вакцинације по насељеним местима и граду:
– у понедељак, 19.04, вакцинација Синофарм вакцином вршиће се у здравственим амбулантама у Банатском Брестовцу и Омољици (у Омољици за мештане Омољице и Иванова) у периоду од 8:00 до 15:00 часова.

– у уторак, 20.04, вакцинација Синофарм вакцином вршиће се у здравственим амбулантама у Старчеву и Банатском Новом Селу у периоду од 8:00 до 15:00 часова.

У уторак, 20.04, вакцинација без заказивања вршиће се у простору бивше апотеке Хигија, Милоша Обреновића 4, вакцином Спутњик В (руска вакцина), у термину од 8:00 до 20:00 часова.

Вакцинацијом су обухваћени сви становници старосне доби почев од 18 година, а приоритет имају старији од 65 година. Сви подаци о вакцинисаним особама уносиће се у исту базу као и за остале грађане који су се пријавили преко портала еУправе.

Упоредо се наставља и вакцинација грађана који су се пријавили путем портала еУправе по унапред заказаном термину.