Град Панчево је у суботу обележио славу града, празник Успења Пресвете Богородице, у народу познатијем као Велика Госпојина.

Домаћин славе био је градоначелник Александар Стевановић, који је ове године уједно и кум. Обележавање славе почело је у Храму Успења Пресвете Богородице, где су Светој Литургији присуствовали градоначелник Александар Стевановић и руководство града, а затим је улицама Панчева кренула литија до зграде Градске управе где је на платоу пред окупљеним верницима и грађанима уприличено резање славског колача.

Резању колача присуствовало је руководство Града, председник Скупштине града и одборници, републички и покрајински посланици, чланови Градског већа и помоћници градоначелника, представници Војске и Цркве, директори јавно-комуналних предузећа, установа и институција и грађанке и грађани Панчева.

С обзиром на то да је ово уједно и слава Храма Успења Пресвете Богородице,  градоначелник је честитао часним оцима и свештенству и исказао задовољство што смо у прилици да ове године обележимо заједно градску славу и да на тај начин, у складу са нашим верским, културним и историјским наслеђем наставимо традицију окупљања и ширења пријатељства, љубави и солидарности међу свима у нашем Панчеву.

Наредне године, кум славе ће бити народни посланик Марко Младеновић.