У част добитника Дипломе „Вук Караџић“ и Похвале „Ученик генерације“ у средњим школама у школској 2018-2019. години, Град Панчево је и ове године у уторак, 25. јуна организовао свечаност у концерној сали Музичке школе „Јован Бандур“, чији су ученици и наставници обогатили догађај изванредним музичким програм.

И ове школске године, један број ученика из наших десет школа, које реализују програм средњег образовања и васпитања остварило је изузетне резултате, а то су: добитници Дипломе „Вук Караџић“ и Похвале „Ученик генерације“.

Град Панчево је наставио дугогодишњу традицију новчаног награђивања најбољих матураната средњих школа.

Најбоље и највредније ученике и ученице поздравила је чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, мр Татјана Божић и уручила им награде у име локалне самоуправе.

Ове године из буџета града издвојена су средства у укупном износу од 624.000,оо динара за добитнике Дипломе „Вук Караџић“ и Признања „Ученик генерације“.
Појединачни новчани износ за награђене матуранте износи 12.000,оо динара.

Ове године Град Панчево је такође издвојио и око 80.000,оо динара за куповину књига за награђене матуранте. Поклон-књиге матурантима су подељене на завршним свечаностима у њиховим школама.

41 матурант тј. матуранткиња средњих школа стекло је диплому „Вук Караџић“, 5 матураната су носиоци оба признања, док је похвалу „Ученик генерације“ добило 6 матураната, тако да укупно имамо 52 награђена ученика.

Награђени матуранти су ученици следећих средњих школа:

1. Гимназије „Урош Предић“ – 23 награђена
2. Медицинске школе „Стевица Јовановић“ – 6
3. Економско -трговинске школе „Паја Маргановић“ – 7
4. Електротехничке школе „Никола Тесла – 6
5. Техничке школе „23. мај“ – 2
6. Машинске школе“Панчево“ Панчево – 3
7. Пољопривредне школе „Јосиф Панчић“ – 1
8. Музичке школе „Јован Бандур“ – 2
9. Балетска школа „Димитрије Парлић“ – 1
10.Школа за основно и средње образовање „Мара Мандић“ – 1