Драгана Kупрешанин, заменица градоначелника Панчева и Миленко Чучковић, члан Градског већа града Панчева задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике, заједно су са члановима Месне заједнице Омољица поделили пакете социјално најугроженијем становништву.

Овим поводом, Драгана Kупрешанин, заменица градоначелника, истакла је значај помоћи социјално угроженом становништву у граду и насељеним местима:

– На основу одлуке о социјалној заштити грађана града Панчева, у нашем граду функционише услуга Народне кухиње, у оквиру ње и додела пакета социјално најугроженијем становништву у насељеним местима. Дуги низ година град Панчево опредељује велика средства за услуге социјалне заштите. Тако је и ове године у буџету града издвојено 30 милиона динара за потребе Народне кухиње. Наши становници који се налазе у стању социјалне потребе то право остварују посредством центра за социјални рад, на основу свог пензионерског статуса или коришћења услова социјалног програма Народне кухиње. Што се тиче самих пакета за потребе насељених места обезбеђени су пакети помоћи са најосновнијим животним намирницама и хигијенски пакети за наше социјално најугроженије становнике. Дистрибуција тих пакета одвија се преко Геронтолошког центра Панчево и месних заједница. Ми се данас налазимо у Омољици и на лицу места смо могли да видимо колико је важна солидарност Града са суграђанима и колико њима подршка Града значи. Kроз ову услугу град Панчево жели да покаже да води одговорну и озбиљну социјалну политику, да на тај начин приступа свим услугама социјалне заштите, али жели и да покаже суграђанима да могу да рачунају на подршку града и убудуће.

Миленко Чучковић, члан Градског већа задужен за подручје рада, запошљавање и социјалне политике рекао је да Град води рачуна о социјално најугроженијим становницима:

– Управо данас за овај месец делимо пакете Народне кухиње. Имамо 310 корисника Народне кухиње. За насељена места смо обезбедили пакете и Град сваки месец подели 764 пакета социјално најугроженијим становницима, основне животне намирнице и хигијенска средства. Данас је у Месној заједници Омољица подељено укупно 43 пакета и у свим 9 насељеним места су у току дана подељени пакети за социјално најугроженије.