Миленко Чучковић, члан Градског већа града Панчева, задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике, присуствовао је у име града Панчева, потписивању уговора између представника Министарства за бригу о селу, града Панчева и породице Богдановић, која је овом приликом добила бесповратна средства намењена за куповину сеоске куће са окућницом.

Први дан новембра је рок за пријаву на конкурс Министарства за бригу о селу за куповину сеоских кућа са окућницом, који је расписан почетком јула. Уредбом Владе Србије предвиђена је субвенција од 1,2 милиона динара као максималан износ за куповину једне сеоске куће са окућницом. Град Панчево се међу првим градовима и општинама укључио у овај програм, а Секретаријат за јавне службе и социјална питања Градске управе града Панчева, пружа сву административно-техничку помоћ за аплицирање. Град Панчево пружа потпуну подршку како би брачни и ванбрачни партнери, самохрани родитељи и млади пољопривредници и пољопривреднице, до 45 година живота, лако и брзо дошли до куће у неком од панчевачких насељених места. До сада је послато три захтева и одобрена је, за сада, куповина једне куће у Глогоњу за млади брачни пар Богдановић. У плану је да се до краја откобра наставља са аплицирањем за куповину куће са окућницом.

Општи циљ јесте смањење миграторних кретања становништва која доводе до депопулације у руралним подручјима Републике Србије, мотивисање сеоског становништва да остане на селу и подстицање младих да се врате на село, решавањем стамбеног питања.