Поводом обележавања Међународног дана дана борбе против трговине људима, у суботу 30. јула 2016. године, Црвени крст Србије организује догађај у оквиру кога ће на једној од тачака „Руте плавог срца“ у Авив Парку у Панчеву бити формирана Сигурна Зона, у којој ће сви грађани имати прилику да се информишу о проблему трговине људима и мерама заштите.

Сигурна Зона ће имати садржај за најмлађе, како би кроз дружење и игру са волонтерима Црвеног крста Србије научили о безбедном понашању у ризичним ситуацијама. У Сигурној Зони, налазиће се и кутак за родитеље/одрасле у коме ће моћи да сазнају о проблему трговине људима кроз примере из Србије и света. Иновативно и интерактивно Црвени крст ће позивати све да обрате пажњу на изазов трговине људима и дају свој допринос у спречавању овог глобалног проблема.

Осим тога, током дана, од 11.00 до 17.00 часова, а на тачкама „Руте плавог срца“, попут аутобуске станице, Градског парка, Народне баште, као и испред просторија Црвеног крста Панчево, волонтери ће позивати грађане Панчева да се укључе у међународну фото-кампању Плавог Срца и да, формирајући рукама срце, искажу своју подршку жртвама трговине људима широм света и симболично им покажемо да нису саме.

rute plavog srca
Континуираним спровођењем информативних радионица за ученике основних и средњих школа и преводом и адаптацијом аугменованог 3Д искуства о проблему трговине људима ком се може приступити преко мобилног уређаја,
Црвени крст Србије настоји да едукује и заштити младе од замки трговине људима преношењем превентивних порука, а јавне манифестације су позив свима да дају свој допринос у одговору на овај изазов.