У среду, 22. фебруара 2017. године у 13.00 часова у Малој сали Градске управе биће одржана презентација програма „Покрени се за посао“ и „Најбоља start up идеја“, које спроводи НВО ENECA из Ниша.

Презентација је организована у сарадњи са Градском управом Града Панчева и Удружењем грађана Мој херој. На састанку ће се у име Града Панчева обратити члан Градског већа задужен за подручје рада, запошљавања и социјалну политику Миленко Чучковић.

Наиме, кроз програм „Покрени се за посао“, који поменута невладина организација спроводи у сарадњи и уз финансијску подршку компаније Филип Морис, додељују се бесповратна средства у вредности од 250.000 РСД за куповину опреме за покретање и/или унапређење сопственог посла, као и стручне и пословне обуке за клијенте и саветодавна помоћ економских стручњака који ће их упутити у основе малог предузетништва. У току је осми циклус програма, а конкурс ће бити отворен до 28. фебруара 2017. године.

Детаљније информације о конкурсу, начину пријављивања као и сам пријавни формулар за конкурс могу се наћи на сајту www.pokrenisezaposao.rs и www.eneca.org.rs .

Програм „Најбоља start up идеја“, који НВО ENECA реализује у партнерству са Удружењем грађана Мој херој, намењен је студентима и средњошколцима завршних година, али највише за оне техничких усмерења.

Презентација је намењена свим заинтересованим грађанима који желе да покрену сопствени посао, као и предузетницима који већ имају регистрован посао, а желе да га унапреде и на њој ће сви заинтересовани добити потребне информације о поменутим програмима и начину пријављивања.