Поводом обележавања европске манифестације „Дан Дунава“, која се обележава у 14 земаља Подунавског слива, град Панчево ће 13. пут заредом дати подршку Међународном комитету за заштиту реке Дунав ICPDR, путем манифестације „Дан Дунава“ у Панчеву.

Град Панчево ће бити део колажа од 28 насељених места и градова Подунавског региона Србије који ће на локалном нивоу синхронизовано подржати обележавање „Дана Дунава“ као допринос овој значајној европској манифестацији.

По традицији, Панчево ће на еколошки, уметнички и спортски начин обележити манифестацију „Дан Дунава“ на локалитету Градска плажа, на самој обали реке Тамиш, 29. маја 2019. године у периоду од 10 до 14 часова.

За заинтересоване суграђане Град је обезбедио све услове за активно учествовање у еколошко-волонтерској акцији чишћења приобаља и реке Тамиш, као и занимљив колаж програма који ће се одвијати на Градској плажи.

Због тога вас позивамо да активно учествујете у реализацији манифестације „Дан Дунава“ било као посетиоци или као волонтери у еколошкој акцији чишћења реке Тамиш, под условима и на начин који су дефинисани у пријави која је саставни део позива и да на тај начин дате свој допринос овој јединственој манифестацији.

Концепт манифестације „Дан Дунава“ је такав да ће он представљати место на којем ће наши суграђани моћи да се окупе, друже и учествују у еколошкој акцији чишћења реке Тамиш, али и да уживају у забавним програмима за целу породицу као што су:

– 10:00 – 10:15 – Почетак манифстације „Дан Дунава“ 2019 – Поздравно обраћање представника Града Панчева.
– 10:15 – 12:00 –  Еколошко-ликовна радионица (испред терасе УСРиН „Херој Марко Кулић“).
– 10:30 – 12:30 – Еколошко-волонтерска акција чишћења водотока и обала реке Тамиш из чамаца са волонтерима.
– 12:00 – 13:30 –  Спортско-рекреативни програм.

За све време трајања манифестације биће организоване промотивне вожње градским катамараном „Панука“.