U sredu, 2. novembra 2016. godine u 11.00 časova biće održana konferencija za novinare na Tamiškom keju kod zgrade Železnice, kada će biti otvoreno novo dečje igralište, koje je zahvaljujući donaciji SBB-a, United Group Fondacije i Total TV-a u okviru kampanje “Ne prljaj. Nemaš izgovor!” grad Pančevo dobio 4. oktobra 2016. godine.

Ovom prilikom obratiće se gradski menadžer Pančeva Aleksandar Farkaš i direktorka korporativnih komunikacija SBB kompanije Jovana Lukić.

Na konferenciji će potom biti reči i o akciji čišćenja, koju je United Group Fondacija zajedno sa kompanijom SBB i Total TV-om pokrenula prethodne godine širom Srbije i u kojoj i ove godine učestvuje grad Pančevo, a koja je prerasla u kampanju „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, u cilju podizanja svesti o značaju zaštite životne sredine. Do sada su u okviru ove kampanje sprovedene akcije čišćenja u više od 10 gradova u Srbiji, a do kraja godine taj broj biće udvostručen.

U sredu i četvrtak, 2. i 3. novembra biće očišćeno i nekoliko lokacija u našem gradu – Tamiški kej, stari buvljak i novi buvljak. U akciji čišćenja učestvovaće volonteri i zaposleni SBB-a, dok će JKP „Higijena“ obezbediti tehničku podršku i odnošenje smeća.

U cilju animiranja što većeg broja ljudi kampanja je pokrenuta i na društvenih mrežama – na zvaničnoj stranici pod nazivom „Ne prljaj. Nemaš izgovor“ https://www.facebook.com/NemasIzgovor/ , na kojoj posetioci svakodnevno ostavljaju komentare i lokacije koje trebe očistiti.