У среду, 2. новембра 2016. године у 11.00 часова биће одржана конференција за новинаре на Тамишком кеју код зграде Железнице, када ће бити отворено ново дечје игралиште, које је захваљујући донацији СББ-а, United Group Фондације и Тотал ТВ-а у оквиру кампање “Не прљај. Немаш изговор!” град Панчево добио 4. октобра 2016. године.

Овом приликом обратиће се градски менаџер Панчева Александар Фаркаш и директорка корпоративних комуникација СББ компаније Јована Лукић.

На конференцији ће потом бити речи и о акцији чишћења, коју је United Group Фондација заједно са компанијом СББ и Тотал ТВ-ом покренула претходне године широм Србије и у којој и ове године учествује град Панчево, а која је прерасла у кампању „Не прљај. Немаш изговор!“, у циљу подизања свести о значају заштите животне средине. До сада су у оквиру ове кампање спроведене акције чишћења у више од 10 градова у Србији, а до краја године тај број биће удвостручен.

У среду и четвртак, 2. и 3. новембра биће очишћено и неколико локација у нашем граду – Tамишки кеј, стари бувљак и нови бувљак. У акцији чишћења учествоваће волонтери и запослени СББ-а, док ће ЈКП „Хигијена“ обезбедити техничку подршку и одношење смећа.

У циљу анимирања што већег броја људи кампања је покренута и на друштвених мрежама – на званичној страници под називом „Не прљај. Немаш изговор“ https://www.facebook.com/NemasIzgovor/ , на којој посетиоци свакодневно остављају коментаре и локације које требе очистити.